Hirdetés
Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Edzőképzés » Magyar Táncművészeti Főiskola

Magyar Táncművészeti Főiskola képzések

Hirdetés
A táncművész képzés több mint 60 éves hagyománnyal rendelkezik Magyarországon, melynek igen jelentős hányadát a Magyar Táncművészeti Főiskola teremtette meg. Elsőként a balettoktatás indult el a Magyar Királyi Operaházban 1937-ben, majd 1949-ben a Táncművészeti Iskola is elkezdte az oktatást. A két intézményt 1950-ben egyesítették Állami Balett Intézet névvel, amely 1990 óta viseli mai nevét.

A balettoktatás következtében az oktatás kibővült és általános iskola, valamint gimnázium is létesült az intézményben, mely a mai napig fennmaradt. A kezdetben középfokú végzettséget adó balettművész oklevelet 1975-ben felsőfokú szakképesítésnek minősítették, majd 1983-ben az intézetet Főiskolává szervezték át.

A Magyar Táncművészeti Főiskola képzéseit a Táncművészképző Intézet és a Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézet keretei között szervezi. A korábbi főiskolai oktatási szisztéma a bolognai folyamat hatására átalakult, és ma már többciklusú (BA/MA) képzés működik a táncművészeti felsőoktatásban is.

A képzések között megtalálhatók felsőfokú tanulmányokra előkészítő képzések (pl. balett önköltséges előkészítő tanfolyam, felsőfokú tanulmányokra előkészítő szakmai képzés), alapszakok (pl. táncművész, táncos és próbavezető, koreográfus képzések), mesterszakok (klasszikus balettművész, néptáncművész, tánctanár képzések).
Hirdetés
Megosztás
Hirdetés
Közösség