Hirdetés
Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Fórum témakörök » Mire figyeljünk a téli sportolás közben

Mire figyeljünk a téli sportolás közben

A téli sportolás közben igencsak vigyázni kell ízületeinkre és testünk épségére, hisz gondoljunk csak a csúszós, jegyes helyekre.
Hirdetés
2012-12-08 18:39:06 - Zoli
Szerintem télen inkább válasszunk fedett pályákat, még ha sokkal jobb a szabadban töltött idő. Hiszen így nem sérülhetünk meg véletlenül egy jeges felületre lépve, mellyel sajnos bizony sok-sok kellemetlen percet lehet szerezni magunknak.
2012-12-08 18:41:06 - Edit
Ezzel valahogy én is így vagyok. Egy sportsérülés nem ér többet a friss levegőnél.
2012-12-08 18:48:08 - István
Igazatok van, bár valójában talán azt kellene megvalósítani, hogy jégtelenítsék a gyakrabban használt sportpályákat és azok környékét, hogy ezáltal is lehessen lehetőség a szabadtéri edzésre, mely sokkal jobban felfrissít és egészségesebb a fedett pályás sportolásnál. Üdv.
2013-03-16 08:04:20 - Dezső
A nap lassan eltűnteti a jeget a pályákról, így nyugodtan lehet a szabadban edzeni.
2013-05-06 18:20:23 - Klári
Sziasztok, hát igen, a jeges utak bosszantóak ám, mert nekem sikerült jól elcsúsznom futás közben, de szerencsére semmi bajom nem történt, felálltam és futottam tovább. Amúgy meg szerintem télen a legjobb hóban futni (kb legyen vagy 10 cm), mert akkor csúszik a talaj legkevésbé. Mondjuk én nem sportpályán futok, hanem egy folyó parton és ott a hó alatt kicsit füves itt-ott a talaj, így tapasztalataim szerint nem olyan csúszós.
Télen két fontos szabály van szerintem, az egyik az öltözet, a másik a levegővétel. Ha rendesen felöltözünk - ezt mindenki tapasztalja meg magán, hogy mennyi a szükséges ruhadarab és miből álljon -, mert túlöltözni se jó, hiszen leizzadva nem túl kellemes a hidegben futni. A másik fontos, a helyes levegővétel, mert mindig az orron át kell beszívni a levegőt és a szájon át kifújni!
Én is amellett voksolok, hogy a legjobb a szabad levegőn való edzés, mivel a friss levegő széppé teszi a bőrt és felfrissít, nemszámít hogy mínuszok vannak-e vagy sem!
2013-05-18 09:01:44 - Zoli
Klárinak igaza van. Szerintem teljesen jól összefoglalta az egészet. Amúgy szerintem az a jó a ruházattal kapcsolatban, ha kicsit fázunk, amikor elindulunk futni, mert akkor nem fogunk úgy kimelegedni és kiizzadni, ezáltal csökken a megfázás lehetősége is. A havas felületnél viszont vigyázni kell, mert ha jeget fed el, akkor nagyot tudunk esni. Inkább talán füves területen próbáljunk meg futni.
Hirdetés

Szólj hozzá Te is - Mire figyeljünk a téli sportolás közben

Neved
Email címed
Üzeneted

A Felhasználási feltételeket elolvastam és tudomásul vettem
Megosztás
Hirdetés
Közösség