Hirdetés
Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Hírek » A személyi edző és vendég kapcsolata

A személyi edző és vendég kapcsolata

2016-09-06 06:00:00
A személyi edző és vendég kapcsolata

2016 májusában múlt 9 éve, hogy edzősködöm, így ennyi idő alatt sok-sok emberrel találkoztam melyből kialakultak különböző kapcsolatok.

Hirdetés
Előfordultak kölcsönös segítségek egymás irányába, akár közös nyaralások, mozizások, biliárdozások vagy csak egy ebédelés.

Már írtam egy korábbi cikkemben, hogy már az első találkozáskor kialakul egy bizonyos bizalom az edző és vendége között. Ezt követően a rendszeres találkozások alkalmával egyre jobban megismerjük egymást. Nagyon érdekes, mert régen azt mondtam, hogy azért is jó ez a szakma, mert megválogathatom, hogy kivel dolgozom együtt. Miért érdekes? Mert mindenkit szeretek. Lehet, hogy baromi szerencsés vagyok, de kizárólag jó fej vendégeim voltak eddig és vannak. Nekem is nagy előnyöm, hogy minden korosztály nyelvén tudok kommunikálni, ezért nem probléma fiatalabbakkal vagy idősebbekkel együtt dolgoznom.

Az első program, amit szerveztem, egy közös mozizás volt. Már nem emlékszem pontosan, de 12-13-an lehettünk, mozi előtt egy kávézó berendezését átrendeztük, majd kis nassolás-kávézás közepette sztorizgattunk, hülyéskedtünk sokat. A mozifilm is tetszett, jó közös kis program volt. Ilyen és ehhez hasonló volt több is.

A közös utazások.... az egyik vendégemmel egy edzés alkalmával szóba kerültek az utazások, majd panaszoltam, hogy egy madridi útra nem tud jönni velem egy barátnőm... végül megkérdeztem, hogy lenne e kedve velem jönni? Madridi csavargás volt az első utazásunk. Ezt követően további városokban is voltunk együtt: Malaga, Bristol, szlovéniai buszos kirándulás, Verona, Firenze, Bologna. Más vendégeimmel is voltak már közös utazásaink, mostanra már többen megyünk, jelenleg készülünk négyen csajok Corfu szigetére megpihenni. Biztosan sokan azt gondolják, hogy ilyenkor is szigorú vagyok és még csak egy fagyit sem lehet előttem megenni, esetleg futni kell minden nap a tengerparton, stb. Na hát ez nem így van, én is ember vagyok, így minden meg van engedve. Ezen kívül előfordult, hogy valakiknek csak segítettem egy jó nyaralás megszervezésében.

A következő történet egy fiú-lány dolog lesz. Járt hozzám egy fiú és egy lány, akik az edzéseken találkoztak, majd szerveztek közös futásokat a Margit szigeten. Láttam, hogy valami történik, de az egyik fél mindig negatív volt. Némi beszélgetés kellett, de sikerült segítenem, hogy jobban megismerjék egymást, elláttam mindkét félt tanáccsal, (idősebb vagyok tőlük) azóta eltelt 4 év, idei év augusztusában volt az esküvőjük. Amikor rájuk gondolok, mindig jólesően mosolygok :) 1 hete találkoztam velük utoljára, ebédeltünk és kibeszéltük az esküvőt :)

Az egyik lánnyal pedig annyira jó lett a kapcsolatunk, hogy a saját esküvőmre felkértem, legyen a tanúm. Így is lett. Ennek már két éve, azóta is jó a kapcsolatunk.

Volt egy kis srác, aki email-ben megkeresett, 16 éves volt, ahogy leírta nekem, hogy miért választott engem, idézem: "szimpatikusnak tetszik lenni" sosem fogom elfelejteni. Ennek már kb. 8 éve, nagyon nehéz volt a gyermekkora, előfordult, hogy felhívott, mikor felvettem a telefont, meg sem szólalt először, csak sírt. Nem részletezem a hátteret, de próbáltam anyja helyett anyja lenni. Rengeteget magyaráztam neki arról, hogy muszáj megcsinálnia a sulit, hogy legyen belőle valaki. A mai napig felhív, ha valami sikerélménye van, mert mindig eszébe jutok, hogy mellette voltam, elláttam jó tanácsokkal.

Én is sok-sok segítséget kapok, akár ötletet, akár munkaerőt. Például: van egy ismerősöm, akinek az egyik kórházban azt mondták a rákos betegségére, hogy nem műthető, 30% esélye van. Egy egész testület véleménye szerint... 38 éves nőről van szó. Én ezt a sztorit elmeséltem egyik vendégemnek, aki azzal hívott fel, hogy van egy közvetett orvos egy másik kórházban, aki ennek a betegségnek specialistája... Leadtam a drótot, majd mégis műthető volt, lassan, de rendbe jön. Hatalmas a siker és az öröm.

Jelenleg egy vendégem barátja segít nekünk lakásfelújításban, ellát minket tanácsokkal és munkaerővel.

Nagyon jó érzés, hogy ennyi jó emberrel dolgozhatok együtt :)


Hazadi Judit Nóra
Személyi edző, táplálkozási tanácsadó, életmód tanácsadó.
"A lélek irányítja a testet és nem a test a lelket. Az agy nagyszerű dolog, amint megtanulsz uralkodni fölötte, mindenre képes lehetsz. Mindenre."
Hirdetés

További fitnesz hírek

Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?
Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?

Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik a jobb edzés? Mindkettő. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

Miért válasszunk személyi edzést?
Miért válasszunk személyi edzést?

Sokat hallunk a személyi edzésekről, egyre jobban terjedő szakma, egyre többen élnek vele. Miért nem jó egyedül edzeni? Sok-sok...

Okok, hogy miért kezdj el futni
Okok, hogy miért kezdj el futni

Valószínűleg temérdek okot fel tudnál sorolni, hogy miért ne kezdj el futni, mint pl. nincs időd vagy elég energiád, lefáradtál...

Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen

Ha kímélni szeretnéd a gerinced a felülés okozta fájdalmaktól, akkor az alábbi hasizom erősítő gyakorlatok kiválóak számodra is!

Hirdetés

Szólj hozzá

Megosztás
Hirdetés
Közösség