Hirdetés
Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Hírek » Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen

Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen

2016-03-24 12:00:00
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen

Ha kímélni szeretnéd a gerinced a felülés okozta fájdalmaktól, akkor az alábbi hasizom erősítő gyakorlatok kiválóak számodra is!

Hirdetés
Ha nem szeretnéd százasával csinálni a felüléseket és haspréseket, illetve kímélni szeretnéd a gerinced hasizom erősítés közben, akkor próbáld ki az alábbi gyakorlatokat, melyek kiválóan fejlesztik izmaidat, mélyizmaidat is.

Az alábbi gyakorlatok nők és férfiak számára egyaránt alkalmazhatók és nincs hozzá szükség drága fitness felszerelésekre sem, csupán egy kis helységre otthon a szobában.

A gyakorlatok végzésének időtartama függ aktuális edzettségi szintünktől, melyet mindenképpen vegyünk figyelembe! Ha már könnyűnek érzed a gyakorlatokat, fokozatosan emeld az edzések idejét, az elvégzett gyakorlatok számosságát.

FONTOS, hogy gerincsérülés esetén semmiképpen se végezz egyedül edzést, amíg nem konzultáltál orvosoddal!
Hirdetés
Hasizom erősítés otthon - 1. gyakorlat
A képen látható módon helyezkedjük el a földön. Lábfejünk vállszélességű terpeszben van, könyökünk 90 fokos szöget zár be, kézfejünk előre néz. Ez egy statikus gyakorlat, melynek lényege, hogy a pózt adott ideig tartjuk.
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen - 1
Hasizom erősítés otthon - 2. gyakorlat
Annyi változtatás van az 1. gyakorlathoz képest, hogy egyik lábunkat lassan felemeljük, majd 1 másodpercig tartjuk, azátn visszaengedjük a földre. Ezután ugyanezt csináljuk másik lábunkkal is.
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen - 2
Hasizom erősítés otthon - 3. gyakorlat
Helyezkedjünk el a képen látható módon, majd csípőnket lassan engedjük le a föld felé, aztán 1 másodperc várás után emeljük vissza a képen látható kiinduló állásba. A mozgás tehát testünkhöz képest oldalirányba történik.
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen - 3
Hasizom erősítés otthon - 4. gyakorlat
Helyezkedjünk el az 1. gyakorlat szerint, mely a kiinduló póz. Lassan nyújtsuk ki egyik kezünket, majd nyújtsuk ki hasonlóan másik kezünket is. Ekkor jutunk el a fekvőtámasz pozíciójába, tenyerünk vállaink alatt helyezkednek el. Ezután 1 másodperc tartás után hajlítsuk be egyik kezünket és tegyük vissza az 1. gyakorlat szerinti pozícióba, majd csináljuk ugyanígy másik kezünkkel is.
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen - 4
Hasizom erősítés otthon - 5. gyakorlat
Helyezkedjünk az 1. gyakorlat szerinti pózba, majd egyik lábunkat vízszintesen oldalirányba hajlítsuk be (a képen látható helyzet), tartsuk 1 másodpercig, majd tegyük vissza a kiinduló pózba. Ismételjük a gyakorlatot másik lábunkkal is.
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen - 5

További fitnesz hírek

A személyi edző és vendég kapcsolata
A személyi edző és vendég kapcsolata

2016 májusában múlt 9 éve, hogy edzősködöm, így ennyi idő alatt sok-sok emberrel találkoztam melyből kialakultak különböző...

Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?
Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?

Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik a jobb edzés? Mindkettő. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

Miért válasszunk személyi edzést?
Miért válasszunk személyi edzést?

Sokat hallunk a személyi edzésekről, egyre jobban terjedő szakma, egyre többen élnek vele. Miért nem jó egyedül edzeni? Sok-sok...

Okok, hogy miért kezdj el futni
Okok, hogy miért kezdj el futni

Valószínűleg temérdek okot fel tudnál sorolni, hogy miért ne kezdj el futni, mint pl. nincs időd vagy elég energiád, lefáradtál...

Hirdetés

Szólj hozzá

Megosztás
Hirdetés
Közösség