Hirdetés
Email Jelszó
Belépés
Nincs még felhasználói fiókod?
Hírek » Miért válasszunk személyi edzést?

Miért válasszunk személyi edzést?

2016-08-08 06:00:00
Miért válasszunk személyi edzést?

Sokat hallunk a személyi edzésekről, egyre jobban terjedő szakma, egyre többen élnek vele. Miért nem jó egyedül edzeni? Sok-sok oka van, amiért tapasztalatom szerint edzőhöz mennek a fiúk-lányok korosztálytól függetlenül.

Hirdetés
Az egyik ok: elkerülni a sérüléseket...
mert bizony sokan kérnek tőlem online edzéstervet, amit nem tudok teljesíteni... egyrészt leírom a gyakorlatok nevét, valószínűleg nem tudja az illető, hogy miről van szó... a szabályosságokat hiába írom le hozzá, sokszor leutánozni is nehéz egy gyakorlatot. Azért ez felelősség, ha lesérül valaki, én lennék a felelős.

A másik ok: Ha már tudja is valaki a gyakorlatokat és nem jól építi fel az edzését,
az ismétlésszámokat, súlyok választását, stb. akkor előfordulhat, hogy nem fog fejlődni. Amikor elkezdtem az edzősulit, akkor jöttem rá, hogy nem véletlenül lett szakma a személyi edzés.

A harmadik ok: a motiváció.
Nem tudom, hogy a magyar mentalitásnak köszönhető vagy csak egyszerűen a lustaságnak, rohanó életünknek, de nagyon nagyon sok embernek van szüksége a célja eléréséhez a noszogatáshoz, amiért még fizetni is képesek. Van olyan vendégem, aki több, mint 5 éve jár hozzám... ennyi idő alatt bőven meg lehet tanulni mindent... de hát ott a motiváció. Manapság mindig történik valami, ami miatt ma nem mész edzeni, majd holnap. Ezt követően holnap a főnököd szól be, akkor arra fogod, stb. Ezután jönnek a lelkifurdalások. Nagyon rosszul érzed magad... Sok szorgalmas vendégemtől hallom egy egy nehéz napjuk után edzésen, hogy "ha nem lennél, ma nem jöttem volna, de jó, hogy vagy".

Pszichológiailag is jó választás edzőhöz járni,
ha szerencséd van és élet-tapasztalt az edződ, így megoszthatod vele az esetlegesen felmerülő problémádat. Miért pont az edződnek? Mert már a legelején kialakul egy bizalom.... pl. ha van súlyfelesleg itt-ott, mások elől takargatod ruhával, az edződnek megmutatod, felhívod rá a figyelmét, hogy tudjon segíteni. Tehát itt már kialakul egy "valami" :) E mondataimat tapasztalatból írom, sok vendégemnek tudtam segíteni edzéseken kívül is :) (még nyaralni is együtt megyünk néha) ha pedig csak meghallgattam és kiadta a feszkót az edzéssel, máris jobban érezte magát. Én azt látom és meg is éltem én is, hogy edzőhöz járni és edzeni is egy jó programmá növi ki magát, annyira beépül később a mindennapjaidba, hogy teljesen természetessé fog válni, mint akár egy fogmosás. A fogmosás is teljesen természetes :) :)

Mire figyeljünk edzőválasztáskor??
Sajnos nagyon nem tudsz mindenre figyelni. Hiába nézed meg az oklevelét, iskolai bizonyítványát, attól még nem biztos, hogy rendben is van. Sok rosszat látok, ez van. Inkább csak azt tudod tenni, hogy figyelsz.. Nem fogod tudni elsőre, hogy a gyakorlatokat helyesen csináltatja e veled, rád szól e, ha nem jól csinálod. Láttam már olyat, amikor az edző helyesen mutatta meg a gyakorlatot, de lusta volt kijavítani a hibás végrehajtást. Esetleg ki kell próbálni több edzőt. Elsőre a szimpátia legyen elég, aztán oda kell figyelni. Hogyan? Ha pl. megmutat egy gyakorlatot és csináld, akkor valószínűleg nem jól választottál. Ha megmutatja a gyakorlatot és felhívja a figyelmed a sérülésveszélyekre, hibalehetőségekre és még ezt be is mutatja neked, akkor talán jó az edződ. Ez olyan, mint az orvoslás... nem minden orvosban bízhatunk meg... :( Tudom, hogy ez nem hangzik jól, de ez van. Az árak is befolyásoló tényezők lehetnek... erről csak annyit, hogy itt megdől az a közhiedelem, hogy minél drágább, annál jobb..... Inkább referenciát keress :)

Hazadi Judit Nóra
Személyi edző
+36-70/602-9046
Hirdetés

További fitnesz hírek

A személyi edző és vendég kapcsolata
A személyi edző és vendég kapcsolata

2016 májusában múlt 9 éve, hogy edzősködöm, így ennyi idő alatt sok-sok emberrel találkoztam melyből kialakultak különböző...

Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?
Konditermi edzés vagy szabadtéri edzés?

Sokan kérdezik tőlem, hogy melyik a jobb edzés? Mindkettő. Mindkettőnek megvan az előnye és hátránya.

Okok, hogy miért kezdj el futni
Okok, hogy miért kezdj el futni

Valószínűleg temérdek okot fel tudnál sorolni, hogy miért ne kezdj el futni, mint pl. nincs időd vagy elég energiád, lefáradtál...

Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen
Hasizom erősítés otthon felülés nélkül! Hasizom erősítése kíméletesen

Ha kímélni szeretnéd a gerinced a felülés okozta fájdalmaktól, akkor az alábbi hasizom erősítő gyakorlatok kiválóak számodra is!

Hirdetés

Szólj hozzá

Megosztás
Hirdetés
Közösség